Оберіть зручний
спосіб зв'язку
+38 (056) 722-10-00
м. Дніпро, Запорізьке шосе, 51

УКРАЇНКА СТАЛА ФІНАЛІСТКОЮ ПРЕМІЇ LEXUS DESIGN AWARD 2021

ОФОРМИТИ ПОПЕРЕДНЄ ЗАМОВЛЕННЯ

Українка Аліна Головатюк стала фіналісткою премії Lexus Design Award 2021

 

Lexus оголосив шістьох фіналістів міжнародної премії в області дизайну Lexus Design Award 2021, яких авторитетне журі обрало серед 2 079 заявок із 66 країн. Одним із фіналістів конкурсу стала українка Аліна Головатюк із проєктом InTempo.

InTempo — це спеціальний девайс, що може допомогти боротися зі стресом за допомогою музики та ритмів. Проєкт спрямовано на людей з надмірною тривожністю чи соціофобією, які відчувають особливий дискомфорт у людних місцях або під час публічних заходів. Переважно вони звертаються до психотерапевтів лише у кризових ситуаціях або взагалі роками приховують свою проблему. Якщо ж справа доходить до лікування, то медикаменти нерідко викликають побічні ефекти. За задумом авторки проєкту, людина може заспокоїтися, торкаючись певних точок на девайсі у такт музиці.

Аліна Головатюк — молода архітекторка з Києва. Дівчина навчається у Київському національному університеті будівництва та архітектури на факультеті інформаційних технологій в архітектурі. Її підхід до дизайну заснований на особливій увазі до емоцій людей та їхньому сприйнятті світу.

«Цей конкурс — унікальна можливість долучитися до розв’язання соціальних проблем та почути думку всесвітньо відомих митців. Коли знані дизайнери та архітектори, котрі вже змінюють архітектурне обличчя світу та чиї роботи виставляються у Лондоні, Нью-Йорку, Парижі, Копенгагені, говорять, що твій проєкт має право на життя і надалі позитивно вплине на суспільство… це дуже надихає якнайшвидше реалізувати свою ідею!», — коментує Аліна Головатюк.

Окрім Аліни Головатюк, до переліку фіналістів Lexus Design Award 2021 увійшли: Кенджі Абе (Kenji Abe) (Японія) з проєктом CY-BO; Гейл Лі (Gayle Lee) і Джессіка Веа (Jessica Vea) (Нова Зеландія і Тонґа; живуть у Новій Зеландії) з роботою Heartfelt; Ірманді Вікаксоно (Irmandy Wicaksono) (Індонезія, живе в США) з проєктом KnitX; Генрі Глогау (Henry Glogau) (Нова Зеландія, Австрія; живе в Данії) з роботою Solar Desalination Skylight; та група дизайнерів Intsui Design (Китай, живуть у Японії) з проєктом Terracotta Valley Wind.

Нагадаємо, що премія Lexus Design Award, заснована у 2013 році, є платформою міжнародного конкурсу серед перспективних молодих дизайнерів та представників інших творчих професій з усього світу. Цей конкурс сприяє майбутнім позитивним змінам у суспільстві завдяки підтримці дизайнерів та митців, чиї роботи здатні покращити світ. Шість фіналістів отримують рідкісну можливість створити прототип власного дизайну під наставництвом провідних дизайнерів. У свою чергу, Lexus Design Award забезпечує висвітлення їхніх робіт у міжнародних ЗМІ для професійного розвитку учасників.

 

*Цей матеріал підготовлено за даними сайту LexusDesignAward.com

 

Тест драйв

Залиште на свої дані і ми незабаром зв'яжемося з Вами. Або телефонуйте нам за телефонами:: +38 (056) 722-10-00


Консультація

Залиште нам свої дані і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.
Або телефонуйте нам за номером: +38 (056) 722-10-00


Щоб отримати персональний
розрахунок лізингового платежу,
вкажіть Ваші контакти для зв'язку


Записатися на сервіс

Залиште нам свої дані і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.
Або телефонуйте нам за номером: +38 (056) 722-10-00


Дякуємо, ваша заявка на тест-драйв прийнята, наші фахівці зв'яжуться з Вами протягом 15 хвилин, якщо звернення в робочі години
Слідкуйте за новими та пропозиціями
Дякуємо, ваша заявка прийнята, наші фахівці зв'яжуться з Вами протягом 15 хвилин, якщо звернення в робочі години
Слідкуйте за новими та пропозиціями
Дякуємо, ваша заявка прийнята
Слідкуйте за новими та пропозиціями
Тест-драйв

Залиште нам свої дані і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.
Або телефонуйте нам за телефонами:
+38 (056) 722-10-00


Дякуємо, ваша заявка на сервіс прийнята, наші фахівці зв'яжуться з Вами протягом 15 хвилин, якщо звернення в робочі години
Слідкуйте за новими та пропозиціями
Спасибо, ваша заявка принята, наши специалисты свяжутся с Вами в течение 15 минут, если обращение в рабочие часы
Слідкуйте за новими та пропозиціями